Not Malaysian,Translate here

English French German Spain Italian Dutch

Russian Brazil Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Translate Widget by Google

Pages

Sunday, May 2, 2010

Resepi ku


BISCUT RANGGUP KACANG HAZEL NESTUM

BAHAN-BAHAN…
1 ½ cawan tepung gandum
½  cawan tepung kastad                A
1 camca teh serbuk penaik

1 camca bijirin NESTLE
½ cawan kacang hazel yang dikisar
150gm mentega
100gm gula
1 biji telur
1 camca  teh esen vanilla
 Jem strawberi

LANGKAH-LANGKAH :
  1. Ayak bahan A, masukkan bijirin NESTUM dan kacang hazel yang dikisar.
  2. Putar mentega dan gula hingga kembang.masukkan telur dan esen vanilla dan pukul sebati.
  3. Kaup balikkan campuran tepung dan gaul hingga menjadi doh yang lembut.
  4. Canaikan doh setebal 3mm.Terap dengan menggunakan acuan yang digemari dan susun di atas dulang pembakar yang telah disapu dengan sedikit mentega.
  5. Sapukan jem strawberi di tengah biscut.
  6. Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan terlebih dahulu pada 180 celcius selama 10 - 15 minit atau sehingga berwarna keperangan..

1 comments:

kitatauke said...

gambar takde ke bang???

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails