BISCUT RANGGUP KACANG HAZEL NESTUM
BAHAN-BAHAN…
1 ½ cawan tepung gandum
½ cawan tepung kastad A
1 camca teh serbuk penaik
1 camca bijirin NESTLE
½ cawan kacang hazel yang dikisar
150gm mentega
100gm gula
1 biji telur
1 camca teh esen vanilla
Jem strawberi
LANGKAH-LANGKAH :
- Ayak bahan A, masukkan bijirin NESTUM dan kacang hazel yang dikisar.
- Putar mentega dan gula hingga kembang.masukkan telur dan esen vanilla dan pukul sebati.
- Kaup balikkan campuran tepung dan gaul hingga menjadi doh yang lembut.
- Canaikan doh setebal 3mm.Terap dengan menggunakan acuan yang digemari dan susun di atas dulang pembakar yang telah disapu dengan sedikit mentega.
- Sapukan jem strawberi di tengah biscut.
- Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan terlebih dahulu pada 180 celcius selama 10 - 15 minit atau sehingga berwarna keperangan..
1 comments:
gambar takde ke bang???
Post a Comment